19. siječnja 2020.

 

SVJETSKA MOLITVENA OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA započela je jučer, 18. siječnja i traje do 25. siječnja, blagdana obraćenja sv. Pavla Apostola.

Središnje ekumensko molitveno slavlje koje će uz predstavnike ostalih kršćanskih zajednica predvoditi naš nadbiskup kardinal Josip Bozanić, je večeras u zagrebačkoj katedrali u 19:00 sati. Sve Vas pozivamo.

Po odluci Pape Franje sljedeća nedjelja se slavi kao NEDJELJA RIJEČI BOŽJE – nedjelja slavljenja, razmišljanja i širenja Riječi Božje.

Župni oglasi

SPOMEN SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU:

PONEDJELJAK: Sv. Fabijan i Sebastijan, mučenici

UTORAK: Sv. Agneza, djevica i mučenica

SRIJEDA: Sv. Vinko, đakon i mučenik

PETAK: Sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj

SUBOTA: Obraćenje sv. Pavla Apostola, blagdan

 

ŽUPNI VJERONAUK I KATEHEZE:

Župni vjeronauk za prvopričesnike je po redovitom rasporedu

Župni vjeronauk za krizmanike nastavlja se od 5. veljače!

Svi ostali katehetski susreti u župi nastavljaju se početkom veljače.

 

SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U ZAGREBU:

9. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu se održava Susret hrvatske katoličke mladeži. Sve Vas mlade pozivamo na sudjelovanje u ovom susretu! U susretu se očekuje sudjelovanje oko 30 000 mladih iz svih krajeva Hrvatske i iz našeg grada.

Prilikom blagoslova obitelji podijelili smo vam prijavnice za smještaj mladih u vašim obiteljima. Imamo priliku pokazati dobro srce, i primiti mlade u naše obitelji, kao što su obitelji iz drugih mjesta u Hrvatskoj u kojima se održavao ovaj susret primali mlade iz naše župe. Molimo Vas, stoga,  da se u skladu sa vašim mogućnostima odazovete i prihvatite mlade na noćenje, a ispunjene prijavnice nam dostavite u župni ured do 31. siječnja! Unaprijed zahvaljujemo!

 

Sve Vas mlade iz naše župe molimo za pomoć oko organizacije ovog susreta u župi ili gradu. Potrebni su nam mladi volonteri od 16. do 30. godina starosti za pomaganje u župi , i mladi od 18. do 30 godina starosti za pomaganje oko organizacije susreta u gradu u svibnju!

 

Molimo Vas da nam se prijavite u sakristiji osobno župniku ili putem facebook župne stranice! Unaprijed Vam zahvaljujemo!

 

SVJETSKA MOLITVENA OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA započela je jučer, 18. siječnja i traje do 25. siječnja, blagdana obraćenja sv. Pavla Apostola.

Središnje ekumensko molitveno slavlje koje će uz predstavnike ostalih kršćanskih zajednica predvoditi naš nadbiskup, kardinal Josip Bozanić je večeras u zagrebačkoj katedrali u 19:00 sati. Sve Vas pozivamo.

 

Sljedeća nedjelja je 3. nedjelja kroz godinu. Sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

 

Po odluci Pape Franje sljedeća nedjelja se slavi kao NEDJELJA RIJEČI BOŽJE – nedjelja slavljenja, razmišljanja i širenja Riječi Božje. Sljedeće nedjelje pozvani smo posebno razmatrati Božju Riječ u svojim obiteljima i župnim zajednicama, te jačati veze sa Židovima, od kojih potječe naviještena Božja Riječ i moliti za jedinstvo kršćana, koji po toj Riječi žive.

 

Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, glasnika sv. Leopolda Mandića i ostali tisak kojeg možete naći na stoliću za tisak na ulazu crkve.