8. 10. 2023.

U srijedu je sv. Ivan XXIII., papa;
U četvrtak je sv. Serafin iz Montegranara, kapucin;
U petak je duhovna obnova u župi, s početkom u 20 sati;
Sljedeća nedjelja je 28. kroz godinu.

SPOMENDANI I BLAGDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU

  • SRIJEDA: sv. Ivan XXIII., papa
  • ČETVRTAK: Sv. Serafin iz Montegranara, kapucin

U našoj susjednoj župi sv. Pape Ivana XXIII. svečano se slavi župni blagdan: središnja sv. misa blagdana koju predvodi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u RH je u srijedu u 18:30 sati.


Pjevanje za djecu osnovnih škola koja se pripremaju za prvu pričest je subotom u 10 sati u crkvi.

Od tiska na stoliću za tisak preporučamo osobito Glas Koncila, Mali Koncil, Kanu…

DUHOVNA OBNOVA:

Nakon ljetne stanke, nastavljamo s našim duhovnim obnovama u župi. U PETAK, ovaj tjedan s početkom u 20 sati započinje duhovna obnova. Ova duhovna obnova i koncert na kojemu će nastupati naš zbor mladih Voluntas Tua, Grupa Emanuel i Amorose održati će se  na parkingu crkve uz molitvu, klanjanje i slavljenje. Molimo sve da od srijede poslijepodne ne parkiraju na dvorištu crkve s obzirom da se očekuje veliki broj ljudi i iz drugih gradova.

Svake večeri u 21 sat moli se krunica ispred špilje Gospe Lurdske. Pozivamo sve župljane , a posebno mlade srijedom kada će biti animirana krunica. Krunica mladih počinje ove srijede i trajat će kroz cijelu školsku godinu.

Od ponedjeljka 16. listopada započinje ciklus kateheza za mlade pod nazivom „Evanđeljem kroz život“ s početkom u 20:30. Kateheze će se održavati u crkvi.

Svaki četvrtak iza svete mise je euharistijsko klanjanje i pod misom četvrtkom će biti pričest pod obje prilike.

Svakog petka će biti u crkvi klanjanje križu iza večernje mise.

Svakog 8. je zavjetni dan Gospi koja razvezuje čvorove. To je ove nedjelje te će prije večernje mise biti krunica, litanije i molitve u čast Gospi. Nakon mise je zavjetni ophod oko slike.

U petak u 20:15 započinje prvi susret i ujedno prijave za molitvenu zajednicu „Padre Pio“.

Prijave su u petak na prvom susretu u dvorani samostana iza klanjanja križu. Javite se fra Mariu Berišiću.


POSEBNA OBAVIJEST:

U subotu 14. listopada u našoj crkvi, pod misom u 11 sati, za đakona će biti zaređen član našega samostana fra Mario Berišić. Zareditelj je krčki biskup mons. Ivica Petanjak. Dođimo i podržimo fra Maria.

Sljedeće nedjelje su mise u 7:30, 9 i 10 sati a ne u 11 zbog toga što misu prenosi HRT, misu će predvoditi biskup Ivica Petanjak. Toga dana je još i misa u 19 sati.

Vjeronauk počinje sutra (ponedjeljak) po rasporedu na oglasnoj ploči.