1. 10. 2023.

U ponedjeljak su Anđeli Čuvari;
U srijedu je sv. Franjo Asiški;
U subotu je bl. Djevica Marija od Krunice;
Sljedeća nedjelja je 27. kroz godinu.

SPOMENDANI I BLAGDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU

  • PONEDJELJAK: Anđeli Čuvari, pod večernjom misom u 19 sati biti će blagoslov djece
  • SRIJEDA: BLAGDAN SV. FRANJE ASIŠKOG, utemeljitelja svih franjevačkih redova. Pod sv. misom u 19:00 sati ćemo mi braća kapucini i članovi Franjevačkog svjetovnog reda obnoviti svoje redovničke zavjete, a članovi Franjevačke mladeži svoja obećanja. Svečano misno slavlje predvodit će fra Tomislav Šanko, provincijal zadarske franjevačke provincije
  • SUBOTA: Bl. Djevica Marija od Krunice, spomendan

VJERONAUK U ŽUPI:

Sate vjeronauka u župi za učenike 3. i 8. razreda osnovne škole, pripravnike za sakramente sv. pričesti i krizme, započet ćemo od 9. listopada! Raspored je na oglasnoj ploči.

Sve učenike 3. i 8. razreda osnovne škole pozivamo na obavezan dolazak i na ovaj župni vjeronauk – pripravu za sakramente.
Raspored župnog vjeronauka ćemo objaviti sljedeće nedjelje.

Sve prošlogodišnje prvopričesnike i učenike od 3. do 8. razreda pozivamo da se uključe u novi župni dječji zbor – javite se našoj župnoj vjeroučiteljici, sestri Karli, poslije nedjeljne sv. mise u 9:00 sati. Također potičemo da se uključite u župni zbor, zbor mladih, OFS, FRAMU, MOLITVENU ZAJEDNICU PADRE PIO.

Sljedeća nedjelja je 27. nedjelja kroz godinu, sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

Od tiska na stoliću za tisak preporučamo osobito Glas Koncila, Mali Koncil, Kanu….


U mjesecu listopadu svake večeri u 21 sat biti će molitva krunice ispred Gospine špilje.

Svake srijede je animirana krunica za mlade u 21 sat ispred Gospine špilje.

Svakog 1. u mjesecu je zavjetni dan Krvi Kristove. Obilježavamo pod svečanom misom u 19 sati.

Svakog 8. u mjesecu je zavjetni dan Gospi koja razvezuje čvorove. 18:20 krunica, molitve i litanije , u 19 sati sveta misa nakon mise ophod oko slike.


U PETAK započinjemo veliku devetnicu – devet prvih petaka. U 18:20 krunica, litanije i molitve u čast Srcu Isusovu. U 19:00 sveta misa i posvetna molitva, nakon mise ophod oko kipa. Pod tom misom svečano ćemo blagosloviti kip Srca Isusova koji će biti trajno postavljen u našoj crkvi.

U SUBOTU započinjemo veliku devetnicu prvih SUBOTA. U 18:20 krunica, litanije i molitve u čast Srcu Marijinu. U 19:00 sveta misa i posvetna molitva, nakon mise ophod oko kipa. Pod tom misom svečano ćemo blagosloviti kip Srca Marijina koji će biti trajno postavljen u našoj crkvi.