Devetnica sv. Leopoldu

Bože, svemogući Oče! Ti si obogatio sv. Leopolda Bogdana obiljem svoje milosti; po njegovu zagovoru udijeli i nama da živimo u predanju tvojoj svetoj volji, u nadi tvoga obećanja, u ljubavi tvoje prisutnosti. 

Slava Ocu…

 

Bože, ti očituješ svoju svemoć nadasve u milosrđu i praštanju. Htio si da sv. Leopold Bogdan bude tvoj vjerni svjedok; po njegovim zaslugama udijeli nam milost da u sakramentu pomirenja slavimo veličinu tvoje ljubavi.

Slava Ocu…

 

Bože, naš Oče! U Kristu, tvome Sinu, umrlom i uskrslom, otkupio si svaku našu bol te si htio sv. Leopolda Bogdana kao znak očinske prisutnosti i utjehe; ulij u naše duše sigurnost svoje prisutnosti i svoje pomoći.

Slava Ocu…

 

Bože, izvore zajedništva među svom svojom djecom. Ti si htio Krista kao jedinog Pastira svoje Crkve; po zagovoru sv. Leopolda Bogdana, šutljivog proroka duhovnog ekumenizma, ulij u nas svoga Duha kako bismo znali moliti i darovati život za jedinstvo svih vjernika s tobom.

Slava Ocu…

 

Bože, ti si htio Mariju kao Majku Krista i Crkve te si razveselio život sv. Leopolda Bogdana nježnom pobožnošću prema Gospi. Utješi naše živote milošću njezine majčinske dobrote.

Zdravo Marijo… 

Litanije u čast sv. Leopoldu

 • Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
 • Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas! 
 • Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
  Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!
 • Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveti Leopolde, štovatelju Majke Božje, moli za nas!
  Sveti Leopolde, ljubitelju Euharistije, moli za nas!
  Sveti Leopolde, skromni slugo slugu Božjih, moli za nas!
  Sveti Leopolde, junački slugo pomirenja, moli za nas!
  Sveti Leopolde, pregaoče ekumenizma, moli za nas!
  Sveti Leopolde, činitelju mnogih čuda, moli za nas!
  Sveti Leopolde, uzore svećenika, moli za nas!
  Sveti Leopolde, uzore ispovjednika, moli za nas!
  Sveti Leopolde, uzore redovnika, moli za nas!
  Sveti Leopolde, uzore molitelja, moli za nas!
  Sveti Leopolde, uzore pokornika, moli za nas!
  Sveti Leopolde, uzore poslušnosti, moli za nas!
  Sveti Leopolde, uzore poniznosti, moli za nas!
  Sveti Leopolde, uzore strpljivosti, moli za nas!
  Sveti Leopolde, uzore pobožnosti, moli za nas!
  Sveti Leopolde, poznavatelju ljudskih srdaca, moli za nas!
  Sveti Leopolde, poznavatelju budućnosti, moli za nas!
  Sveti Leopolde, voditelju mnogih duša, moli za nas!
  Sveti Leopolde, razboriti savjetniče, moli za nas!
  Sveti Leopolde, prijatelju svih ljudi, moli za nas!
  Sveti Leopolde, tješitelju patnika, moli za nas!
  Sveti Leopolde, tješitelju očajnih, moli za nas!
  Sveti Leopolde, tješitelju bolesnih, moli za nas!
  Sveti Leopolde, dobrotvore siromašnih, moli za nas!
  Sveti Leopolde, branitelju nevinih, moli za nas!
  Sveti Leopolde, miritelju zavađenih, moli za nas!
  Sveti Leopolde, ljubitelju svoga roda, moli za nas!
  Sveti Leopolde, diko svoga Kapucinskog reda, moli za nas!
  Sveti Leopolde, naš nebeski zaštitniče, moli za nas!
 • Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine! 
 • Moli za nas, sveti Leopolde!
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih! 

Pomolimo se:

Bože, zaštitniče i prijatelju poniznih, koji si uzvisio slugu svoga Leopolda Bogdana, učinivši ga oruđem svoga milosrđa u sakramentu pokore, daj, ponizno Te molimo, da zavrijedimo jednostavnim putem vjere doći do gledanja tvoga lica u nebu. 

 

Po Kristu Gospodinu našemu. Amen. 

Molitva za jedinstvo kršćana

Bože, jedina prava ljubavi i savršeno jedinstvo. Ti si Svetoga Leopolda ukrasio krepošću velikog milosrđa prema grešnicima i potaknuo ga da gorljivo promiče jedinstvo kršćana; daj da po njegovu zagovoru, duhom i srcem obnovljeni svima iskazujemo tvoju ljubav i puni nade radimo za jedinstvo svih vjernika.

Amen.

 

Molitva da se isprose milosti
po zagovoru sv. Leopolda

Sveti Leopolde Bogdane, Bog Te je obdario velikim milostima da uzmogneš pomagati onima koji se Tebi utječu. Evo se i ja utječem Tebi i ponizno Ti se molim: isprosi mi živu vjeru i žarku ljubav, da se predam u ruke Božje i da iz tih Božjih ruku primim pomoć u ovoj svojoj nevolji… (navesti nakane).

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva prije sv. Ispovijedi

Ti, Sveti Leopolde, kojega je Bog učinio izvanrednim liječnikom duša u svetoj ispovijedi, isprosi mi milost prave pokore, da se dobro ispovjedim te da pomiren s Bogom i ljudima smijem pouzdano očekivati da Bog ispuni i ovu moju molbu… (navesti nakanu).

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva za pomirenje s ljudima

Sveti Leopolde Bogdane, svoj si život darovao za pomirenje među ljudima, narodima i vjerama. Isprosi mi pravi mir, slogu i ljubav u obitelji, uspjeh u svakom poslu i prijateljstvo sa svim ljudima dobre volje, da poput Tebe budem čvrst u katoličkoj vjeri, dobar sa svima, pa i s onima koji drugačije vjeruju.

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva sv. Leopoldu za one koji su se udaljili od Boga

Isuse, Spasitelju, koji si po molitvi i primjeru Sv. Leopolda, k sebi priveo i vratio mnoge duše, molim Te, po njegovu zagovoru privuci k svom Božanskom i Spasiteljskom Srcu i (navesti ime onoga za čije se obraćenje moli). Pomozi mu, da na ovom svijetu u vjeri nađe smisao i radost života i tako za Vječnost spasi dušu svoju! Amen.

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva sv. Leopoldu za hrvatski narod

Gospodina Isuse Kriste, Ti si ljubio svoj narod, svoju zemlju, jezik i običaje svojih ljudskih predaka. Po Tvom je primjeru Sv. Leopold, služeći braći ljudima u drugoj zemlji, vjerno ljubio svoj hrvatski narod.

 

I ja Te, zajedno sa Sv. Leopoldom Bogdanom, molim, da narod kojemu pripadam raste i napreduje u miru i slozi s drugim narodima, da kolijevke ne budu prazne, da se ognjišta ne ugase, da se svi prognani i izbjegli vrate svojim domovima, da za svakoga bude u domovini rada, kruha, pravde, mira i sreće, te da živimo i umiremo u Tvojoj milosti, pod zaštitom Majke Marije vjerni Velikom Zavjetu svojih pradjedova.

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva za duh apostola

Sveti Leopolde, istrošio si se služeći drugima na slavu Božju i spas neumrlih duša. Danas, dok grijeh i sotona zavode svijet i duše, ukloni sablazan mnogih katolika koji se stide raditi za slavu Božju i spas duša.

 

Sveti Leopolde, oslobodi i mene straha, ljudskog obzira i sebičnosti, a isprosi mi od Boga apostolski žar prvih kršćana, da i ja, svojim životom, primjerom i riječju; molim i radim za dolazak boljeg svijeta i obnovu evanđeoske ljubavi i dobrote među ljudima. Amen.

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva za ljubav među ljudima

Gospodine Isuse, ti si ljubljeni Sin Očev koji zauvijek «ostaje u ljubavi njegovoj». Tvoj vjerni nasljedovatelj sv. Leopold Mandić iskusio je Očevu ljubav i bio je «čovjek za druge» i «prijatelj ljudi». Daj da po njegovu zagovoru, svi ljudi osjete ljubav Božju, da je mogu podijeliti sa svojima u obitelji, donositi onima s kojima se susreću u životu i radu, te da prepoznaju da su po tebi međusobno braća i sestre koje u svim prilikama prati očev blagoslov. Amen.

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva za blagoslov obitelji

Gospodine Isuse Kriste, ti si se rodio kao čovjek i tako si blagoslovio naše obitelji. Tebe je tvoj sluga sv. Leopold Mandić nasljedovao u dječačkoj i mladenačkoj dobi, te rastao i dozrijevao do odraslog čovjeka kao kršćanin. Izlij svoj sveti blagoslov na sve naše obitelji na poseban način na (osobna nakana) kako bi one postale mjesto skladnog i sretnog života te dobrog kršćanskog odgoja. Našoj djeci daj pravi izbor zvanja i rast u svakom dobru. Amen.

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva za obnovu naroda i domovine

Dobri Bože! Zahvaljujemo ti što si našem hrvatskom narodu podario slobodu i domovinu. Dok ti na tome zahvaljujemo, još uvijek se osjećamo da se svi vidici suživota nisu razvili do te mjere da imamo duhovno i materijalno blagostanje. Po zagovoru sv. Leopolda Mandića, koji je isticao da je Križ snaga obnove, podaj nam jakost Duha da se možemo hrabro i odlučno zalagati za cjelovitu obnovu naše domovine preuzimajući na sebe dragovoljno sve obveze i odgovornosti, te strpljivo gradeći pravednije društvo u kojem će se jače osjećati tvoj očinski blagoslov. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva za duhovnu obnovu

Duše Sveti, ti si pokretač svakog dobra, često nas iznenađuješ novim poticajima i nadahnućima. A mi smo skloni zanemarivanju, opuštanju i padovima. Neka nas po zagovoru sv. Leopolda Mandića tvoje «sveto djelovanje» stalno pokreće na duhovnu obnovu kako bi smo u prilikama našega života i rada bili prepoznatljivi kao kršćani. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva za blagoslov u radu

Gospodine Isuse, živeći kao čovjek vršio si različite poslove, u Nazaretu si bio tesar, a potom učitelj života i propovjednik Evanđelja. Pokazao si nam da je rad potreba života. Molimo te, blagoslovi po zagovoru svetog Leopolda Mandića sve naše poslove i pothvate, da se možemo uzdržavati radom svojih ruku te tako slaviti Boga Oca i unaprjeđivati opće dobro. Amen.

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva u patnji i bolesti

Dobri Oče, Stvoritelju ljudi, po Duhu Životvorcu darovao si nam život na kojem ti zahvaljujemo. Tebi je poznato kako nas snalaze mnoge nevolje, kako različite bolesti nagrizaju tvoj dar života u nama. Po svojoj očinskoj dobroti, po zaslugama našeg Spasitelja Isusa Krista, te po zagovoru sv. Leopolda koji je i sam iskusio teške bolesti, smiluj nam se u bolestima, pomozi našem bolesnom bratu / sestri …., blagoslovi našu patnju i pohodi nas zdravljem duše i tijela. Hvala ti Gospodine, što nas uslišavaš naše molitve koje ti prinosimo po zagovoru sv. Leopolda Mandića. Amen.

 

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Molitva sv. Leopoldu

(Autor: Angelo kard. Comastri)

 
Mali sv. Leopolde, ti si bio gorostas ljubavi: tvoje srce, zajedno s Isusovim, žarko je željelo jedinstvo svih kršćana u samo jednom ovčinjaku, pod jednim pastirom.

Moli za nas, da budemo strpljivi i ustrajni graditelji jedinstva.

Mali sv. Leopolde Ti si bio svjetionik milosrđa: grešnicima koji su ti prilazili dao si osjetiti Božji zagrljaj i radost praštanja koje ozdravlja svaku ranu. Moli za nas, da budemo lice I ruke Božjeg milosrđa.

Mali sv. Leopolde, ti si bio velik u poniznosti!
Zgazio si oholost i kročio Marijinim stopama, učeći se od nje vjeri jednostavnih i poslušnosti heroja.

Moli za nas, da budemo svijetli i ponizni Isusovi služitelji!
Mali i Veliki sv. Leopolde, priteci nam u pomoć! Amen.