26. siječnja 2020.

 

NEDJELJA RIJEČI BOŽJE 

 

Po odluci Pape Franje današnja nedjelja se slavi kao NEDJELJA slavljenja, razmišljanja i širenja Riječi Božje. Pozvani smo danas posebno razmatrati Božju Riječ u svojim obiteljima i župnim zajednicama, te jačati veze sa Židovima, od kojih potječe naviještena Božja Riječ i moliti za jedinstvo kršćana, koji po toj Riječi žive.

Župni oglasi

SPOMEN SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU:

 

UTORAK: Sv. Toma Akvinski, crkveni naučitelj

ČETVRTAK: Sv. Hijacinta Marescoti, djevica

PETAK: Sv. Ivan Bosco, prezbiter

 

 

ŽUPNI VJERONAUK I KATEHEZE:

 

Župni vjeronauk za prvopričesnike je po redovitom rasporedu

Župni vjeronauk za krizmanike nastavlja se od 5. veljače!

Biblijska kateheza ponedjeljkom nastavlja se od 3. veljače!

Susreti Franjevačke mladeži su utorkom, a Franjevačkog svjetovnog reda četvrtkom u 20:15 sati. Zaručnički tečaj održava se u ovom tjednu, svakog dana u 20:00 sati

 

SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U ZAGREBU:

 

  • 9. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu se održava Susret hrvatske katoličke mladeži.
  • Sve mlade pozivamo da se prijave na sudjelovanje u ovom susretu!
  • Do sada je bio jako mali odaziv obitelji koji mogu primiti tu noć mlade koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske u svoj dom na noćenje. Molimo Vas stoga da se odazovete i pomognete nam primiti mlade u svoj dom na jednu noć. Možete se prijaviti u sakristiji. Unaprijed Vam zahvaljujemo, jer primitkom mladih činite djelo milosrđa i ljubavi!
  • Sve mlade iz naše župe molimo za pomoć oko organizacije ovog susreta u župi i gradu. Potrebni su nam mladi volonteri od 16. do 30. godina starosti za pomaganje u župi , i mladi od 18. do 30 godina starosti za pomaganje oko organizacije susreta u gradu u svibnju! Molimo Vas da nam se prijavite u sakristiji, osobno župniku ili putem facebook župne stranice! Unaprijed Vam zahvaljujemo!

 

Sljedeća nedjelja je SVETKOVINA PRIKAZANJA GOSPODINOVA U HRAMU – SVIJEĆNICA:

 

Sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

Na početku svake sv. mise sljedeće nedjelje biti će BLAGOSLOV SVIJEĆA pa ponesite sa sobom svijeće (sa štitnicima protiv kapanja voska!)

 

Blagdan Svijećnice je ujedno i  Dan Posvećenog života – dan kada molimo za sve redovnike i redovnice!

 

NEDJELJA BRAČNIH JUBILEJA:

 

Sve bračne parove koji kroz ovu kalendarsku godinu slave neki okrugli jubilej svojeg bračnog zajedništva: 10, 20, 25, 30, 40, 50, 60-tu godišnjicu braka molimo da nam se prijave u sakristiji jer ćemo zajedno s njima, kao i svake godine do sada, uz Dan života proslaviti NEDJELJU BRAČNIH JUBILEJA pod župnom sv. misom u 11:00 sati u nedjelju 9. veljače!

 

Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, glasnika sv. Leopolda Mandića i ostali tisak kojeg možete naći na stoliću za tisak na ulazu crkve.