Ovaj tjedan je zimski kvatreni tjedan u kojem smo pozvani na intenzivniju molitvu de djela pokore i ljubavi, tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti a završava u ovu subotu, 15. prosinca, liturgijom kvatri.

 

Kroz cijelo vrijeme došašća pozivamo vas na MISE ZORNICE u 6,00 sati (ujutro) kao posebni vid naše duhovne priprave u došašću!

Krštenje sedmog djeteta u obitelji

Današnju župnu sv. misu u 11:00 sati predvoditi će pomoćni zagrebački biskup, mons. Valentin Pozaić i pod sv. misom podijeliti sakrament krštenja sedmom djetetu obitelji Brune i Slavice Berišić.

Spomeni svetaca i blaženika u ovom tjednu

ČEVRTAK: Sv. Lucija, djevica i mučenica

PETAK: Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj

SUBOTA: Liturgija kvatri

Župni vjeronauk i kateheze
Vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike, te susret Frame i OFS-a su po redovitom rasporedu.
Kroz došašće

Sljedeća nedjelja je 3. nedjelja došašća, ili NEDJELJA CARITASA.

Pod svim sv. misama prikupljat ćemo dobrovoljne priloge za Hrvatski Caritas.

Sljedeće nedjelje na početku sv. mise u 19,00 sati u našu crkvu dolazi Betlehemsko svjetlo, donijet će ga naši izviđači.

Sljedeće nedjelje nakon sv. mise u 19,00 sati pozivamo Vas u našoj crkvi na adventski dobrotvorni koncert „Toplo srce za topli dom“ na kojem će nastupiti Zbor Mladih Zagrebačke nadbiskupije, Zbor frama grada Zagreba i naš župni zbor mladih.

Ovim koncertom prikupljamo priloge za nabavu ogrijeva za zimu za potrebite obitelji o kojima skrbi naš župni Caritas. Dobro došli na ovaj vrijedan koncert u kojem ćete imati prilike čuti nove autorske skladbe ovih zborova, te učiniti dobro djelo – pomoći bližnjima!

 

Na izlazu iz crkve možete nabaviti ZIDNE kalendare za novu, 2019. godinu.

Također kroz cijelo vrijeme došašća uz sv. mise naš župni Caritas na ulazu u crkvu prikuplja donacije u trajnim prehrambenim proizvodima za božićne pakete pomoći našim siromašnim župljanima. Na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!

 

Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, Malog koncila, Kane i Živog vrela…