Fra Tomislav Trandler i fra Dejan Lecić zaređeni su za đakone na 1. nedjelju došašća 2. prosinca 2018. pod misom u 11:00 sati. Red đakonata podijelio im je mons. Ivica Petanjak, biskup krčki.

Đakonsko ređenje dvojice braće kapucina

 

Kada budete krstili i vjenčali, ljudi će očekivati da dijelite radost s njima. Kada budete pokojne ispraćali, tada će od vas očekivati da s njima podijelite njihovu bol i tugu, da im dadete riječ utjehe, da im ulijete nadu ta život koji treba živjeti. Za vas danas počinje novi život. Počinje vaše došašće koje bi zauvijek trebalo biti i ostati došašće, a to znači vrijeme nade, radosti, očekivanja, spremnosti, budnosti… sve usmjereno prema Isusu Kristu koji dolazi, koji ulazi u našu povijest, i tu povijest po svome rođenju pretvara u povijest spasenja i po svome životu, muci, smrti i uskrsnuću uvodi u vječnost, novo nebo i novu zemlju” – poručio je u prigodnoj propovijedi krčki biskup fra Ivica Petanjak OFMCap dvojici kandidata za primanje svetog Reda đakonata na prvu nedjelju došašća, 2. prosinca, u kapucinskoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi.

 

U svečanoj misi tijekom koje su za đakone zaređena dvojica članova Hrvatske kapucinske provincije – fra Tomislav Trandler iz župe sv. Mihaela u zagrebačkoj Dubravi i fra Dejan Lecić iz župe Uzašašća Gospodnjeg u zagrebačkoj Sloboštini, sudjelovalo je trinaest redovničkih i biskupijskih svećenika, među kojima i provincijal hrvatskih kapucina fra Jure Šarčević, domaći župnik fra Miljenko Vrabec i gvardijan fra Juro Šimić, članovi obitelji i prijatelja samih ređenika, mnoštvo redovnica, bogoslova, među kojima nekoliko kapucinskih kandidata i bogoslova iz Hrvatske i Italije, te vjernici iz obje kapucinske župe u zagrebačkoj Dubravi.

 

Sve je nazočne na početku pozdravio provincijal fra Jure ne skrivajući radost i zahvalnost Bogu na najboljem daru hrvatskim kapucinima u prigodi obilježavanja njihove 400. obljetnice od dolaska u grad Zagreb (Grič).