10. veljače 2019.

 

Na današnju nedjelju ujedno pada i spomendan bl. Alojzija Stepinca, sv. misu u Zagrebačkoj katedrali večeras u 19,00 sati predvodi kardinal Josip Bozanić.

Župni oglasi

Spomeni svetaca i blaženika u ovom tjednu:

 

PONEDJELJAK: spomen B. D. Marije – Gospe Lurdske

  • Svetu misu za blagdan Gospe Lurdske za zdravlje svih bolesnih u 19:00 sati će u našoj crkvi predvoditi vlć. Dražen Radigović, župnik iz Kašine. Pod sv. Misom podijelit će se i sakrament bolesničkog pomazanja za sve teže bolesne osobe.
  • Blagdan Gospe Lurdske svečano se slavi i u istoimenoj župi u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, plakat s obavijestima o proslavi pogledajte vani u oglasnoj ploči.

 

ŽUPNE KATEHEZE:

  • Ovog ponedjeljka, 11. veljače, zbog blagdana Gospe Lurdske te hodočašća u Lurd neće biti biblijske kateheze, te također niti u utorak vjeronauka za krizmanike – zbog odsutnosti župnika. Biblijske kateheze te župni vjeronauk za krizmanike nastavljaju se sljedeći tjedan.
  • Župni vjeronauk za prvopričesnike je po redovitom rasporedu u srijedu.
  • Susret franjevačke mladeži je u utorak u 20:15 sati, a susret Franjevačkog svjetovnog reda u ČETVRTAK U 20:15 sati.
  • Prvi katehetski susret za djecu od 4. do 7. razreda „Glasnici velikoga kralja“ biti će ovu subotu, 16. veljače u 16:00 sati. Podsjećamo svu djecu i roditelje koji su se upisali!

 

Sve mlade iz naše župe pozivamo na susret mladih našeg Remetsko-sesvetskog arhiđakonata, kao prvi pripremni susret za Susret Hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 2020. g., koji će biti u župi Svih Svetih u Sesvetama u ovu subotu, 16. veljače s početkom u 9.30 sati. Svi mladi koji žele ići trebaju se prijaviti u sakristiji do 13. veljače i uplatiti 10kn participacije.

 

Sljedeća nedjelja je 6. nedjelja kroz godinu, Sv. mise su po redovitom rasporedu

 

SVE BRAČNE PAROVE KOJI KROZ OVU KALENDARSKU GODINU SLAVE NEKU OD OBLJETNICA BRAKA (10,20, 25, 30, 40, 50, 60) pozivamo da se u sakristiji upišu za proslavu bračnih jubileja koja će zajednička biti na nedjelju bračnih jubileja, sljedeće nedjelje, 17. veljače, pod župnom sv. misom u 11:00 sati!

  • Za sve upisane bračne parove proba liturgijskog slavlja i obreda biti će ovaj petak, 15. veljače, u 20:00 sati!

 

Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, glasnika sv. Leopolda Mandića i ostali tisak kojeg možete naći na stoliću za tisak na ulazu crkve.

 

Uz svjetski dan bolesnika, ove nedjelje, 10. veljače, naše medicinske sestre organiziraju akciju besplatne kontrole krvnog tlaka i šećera od 8:00 do 13:00 sati u vjeronaučnoj dvorani. Pozivamo vas dođite i kontrolirajte svoje zdravlje!.