3. NEDJELJA DOŠAŠĆA – 13. 12. 2020.- NEDJELJA CARITASA

Župni oglasi

Ova nedjelja je nedjelja Caritasa.
Svjesni smo, nadamo se, svi koliko u ovim vremenima uzajamna pomoć i bratska solidarnost mnogo znači svakome tko je u potrebi. Na oba izlaza iz Crkve ove nedjelje nalazit se štand i volonter našeg župnog Caritasa, pa vas molimo svojim prilogom koliko ste god u mogućnosti pomozite potrebite u župi, a na svakom Vašem daru od srca zahvaljujemo! Također ćemo na kraju sv. mise čuti nekoliko riječi o radu našeg župnog Caritasa.
Pslanicu biskupa mons. Bože Radoša za nedjelju Caritasa možete pogledati ovdje: https://www.caritas.hr/…/svjedoci-svjetla-nedjelja…/
_
SPOMENDANI SVETACA I BLAŽENIKA U 3. TJEDNU DOŠAŠĆA:
PONEDJELJAK: Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkv. naučitelj.
U četvrtak, 17. prosinca, započinje drugi, uži dio došašća!
_
Kroz vrijeme došašća su jutarnje sv. mise u 6,00 – MISA ZORNICA i u 7:30 sati, a večernja sv. misa je u 19:00 sati. Na sv. misi u crkvi smije biti prisutno samo 25 vjernika – molimo vas da to poštujete i rasporedite se, pogotovo na jutarnjim misama kroz tjedan, (predlažemo da oni koji trebaju ići na posao dođu u 6:00, a svi ostali u 7:30!)
Također prije svih misa ispovijedamo, pa vas molimo pristupite sakramentu ispovijedi sada kroz ova dva tjedna do Božića, jer pred sam Božić nećemo biti, zbog epidemioloških mjera, u mogućnosti organizirati veliku župnu ispovijed kao prijašnjih godina!
_
ŽUPNE KATEHEZE:
Vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike se u ovom tjednu održava po redovitom rasporedu sve dok se redovno održava i školska nastava.
Podsjećamo i na bračno i obiteljsko savjetovalište našeg župnog Caritasa za sve one kojima je to potrebno. Dolazak na savjetovanje potrebno je dogovoriti pozivom na broj koji se nalazi na plakatu u oglasnoj ploči naše crkve.
_
Sljedeća nedjelja je 4. nedjelja došašća – sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.
Kod večernje sv. Mise izviđaći će u našu crkvu donijeti Betlehemsko svjetlo!
Ujedno na sljedeću nedjelju kalendarski pada i spomen sv. Lucije.