10. ožujka 2019.

 

Započeli smo pokorničko vrijeme korizme u kojem smo kroz 40 dana pozvani na promjenu svojeg života.

Kroz cijelu korizmu potičemo vas na pobožnost križnog puta utorkom i petkom u 18:30 sati, te na euharistijsko klanjanje svaki četvrtak nakon večernje sv. mise.

Župni oglasi

ŽUPNE KATEHEZE:

  • U ovom tjednu neće biti biblijske kateheze u ponedjeljak i vjeronauka za krizmanike u utorak i četvrtak zbog odsutnosti župnika.
  • Župni vjeronauk za prvopričesnike je po redovitom rasporedu.
  • RODITELJSKI SASTANAK ZA RODITELJE NAŠIH OVOGODIŠNJIH KRIZMANIKA I SUSRET RODITELJA I KRIZMANIKA biti će na blagdan sv. Josipa, sljedeći tjedan, u utorak 19. ožujka, u našoj crkvi u 20:00 sati!
  • Susret franjevačke mladeži je u utorak u 20:15 sati, a susret Franjevačkog svjetovnog reda u četvrtak u 20:15 sati.
  • U petak i subotu u našem samostanu održat će se zajednička područna skupština Frame i Franjevačkog svjetovnog reda za zagrebačko područje. U petak će framaši i OFS zajedno predvoditi križni put u 18:30 sati.
  • Susret djece od 4. do 7. razreda „Glasnici Velikoga Kralja“ biti će u subotu u 16:00 sati, pozivamo sve učenike, posebno one koji još nisu, a željeli bi se uključiti u ove susrete!

 

ŽUPNO HODOČAŠĆE:

Organiziramo župno hodočašće u Asiz (Sv. Franjo Asiški), Casciju (Sv. Rita) i Sienu (Sv. Katarina Sienska ), svecima koji su osobito svojim životom častili muku Gospodina našega Isusa Krista. Hodočašće će biti od 5. do 7. travnja, cijena je 1.500,00 kn (u cijenu je uključen put, noćenje, doručak i večera, duhovno vodstvo i razgled svetišta).

Upisati se i sve ostale informacije možete dobiti u sakristiji.

 

Sljedeća nedjelja je 2. KORIZMENA NEDJELJA, sv. mise su po redovitom rasporedu.

 

Sljedeće nedjelje pozivamo Vas na dekanatski križni put u Granešini u 16:00 sati.

Svaka župa iz našeg Remetskog dekanata predvodi po jednu postaju!

 

Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, MAK za djecu, Živo vrelo i ostali katolički tisak kojeg možete naći kod ulaza u crkvu.