3. ožujka 2019.

 

Današnja nedjelja prva je u mjesecu, molimo za duhovna zvanja Crkve i prikupljamo priloge za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata. Svoj prilog možete dati u škrabicu označenu „za sjemenište“ kod ulaza u crkvu. Na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!

Župni oglasi

POČETAK KORIZME:

U srijedu je ČISTA SRIJEDA ILI PEPELNICA njome započinjemo pokorničko vrijeme Korizme

Obred pepeljenja je kod jutarnje i večernje sv. mise. Obavezan je post i nemrs!

U petak vas pozivamo na POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA u 18:30 sati. Predvodit će ga medicinske sestre Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara.

Pobožnost križnog puta kroz cijelu korizmu biti će utorkom i petkom u 18:30 sati.

 

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MEDICINSKE SESTRE:

U organizaciji Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara biti će u našem kapucinskom samostanu ovaj petak, 8. ožujka, s početkom u 16:30 sati.

Program: Duhovna obnova kroz katehezu i sakrament sv. ispovijedi, pobožnost križnog puta, sv. misu i nakon sv. mise zajedničko druženje.

Pozivamo sve medicinske sestre i tehničare!

 

ŽUPNE KATEHEZE:

  • Biblijska kateheza je u ponedjeljak u 20:00 sati.
  • Župni vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike je po redovitom rasporedu.
  • Susret franjevačke mladeži je u utorak u 20:15 sati, a susret Franjevačkog svjetovnog reda u četvrtak u 20:15 sati.
  • Osobito Vas pozivamo i na euharistijsko klanjanje svaki četvrtak nakon večernje sv. mise!

 

DEVETNICA ZA BLAGDAN SV. LEOPOLDA:

Prema odluci nas braće u samostanu koju ste potvrdili također i vi anketom prošle nedjelje: od ove godine devetnicu ćemo slaviti kroz 9 dana župne duhovne obnove pred sam blagdan Sv. Leopolda, a svaka srijeda kroz čitavu godinu će u našoj župi biti zavjetni dan Sv. Leopoldu kroz sv. misu i zavjetne molitve. Zavjetne srijede započinjemo od 13. ožujka.

 

Sv. Misa u spomen Sluge božjeg fra Alojzija Palića održat će se u četvrtak 7. ožujka u 18:00 sati u franjevačkoj crkvi, av. Gojka Šuška. Sv. misu će predvoditi fra Robert Ćibarić. Pozivaju se svi vjernici, osobito porijeklom iz Janjeva.

 

Sljedeća nedjelja je 1. KORIZMENA NEDJELJA, sv. mise su po redovitom rasporedu.

Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, MAK za djecu, Živo vrelo i ostali katolički tisak kojeg možete naći kod ulaza u crkvu.