2. NEDJELJA DOŠAŠĆA – 6. 12. 2020.

Župni oglasi

Ova nedjelja je prva u mjesecu, molitvena je za duhovna zvanja i sabirna za odgoj naših svećeničkih i redovničkih kandidata, svoj dar možete staviti u škrabicu „za sjemenište“, a na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!
_

Svečana proslava blagdana sv. Nikole, zaštitnika vjernika porijeklom iz Janjeva, pomoraca, putnika i djece, se zbog epidemioloških mjera otkazuje i prebacuje za sljedeću godinu!
_
SPOMENDANI SVETACA I BLAŽENIKA U 2. TJEDNU DOŠAŠĆA:
PONEDJELJAK: Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
UTORAK: SVETKOVINA BEZGREŠNOG ZAČEĆA BL. DJ. MARIJE – sv. Mise su u 6:00; 7:30 i 19:00 sati.
_
Kroz vrijeme došašća su jutarnje sv. mise u 6,00 – MISA ZORNICA i u 7:30 sati, a večernja sv. misa je u 19:00 sati. Nedjeljom su sv. mise u 7:30; 9:00; 11:00; i 19:00 sati. Nedjeljom nema zornice u 6:00 ujutro!
Na sv. misi u crkvi smije biti prisutno samo 25 vjernika – molimo vas da to poštujete i rasporedite se, pogotovo na jutarnjim misama kroz tjedan, (predlažemo da oni koji trebaju ići na posao dođu u 6:00, a svi ostali u 7:30!)
_
ŽUPNE KATEHEZE:
• Vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike se u ovom tjednu održava po redovitom rasporedu sve dok se redovno održava i školska nastava.
• Tečaj za zaručnike se u ovom tjednu neće održavati.
• Naš župni Caritas otvara bračno i obiteljsko savjetovalište za sve one kojima je to potrebno. Dolazak na savjetovanje potrebno je dogovoriti pozivom na broj koji se nalazi na plakatu u oglasnoj ploči naše crkve.
_
Sljedeća nedjelja je 3. nedjelja došašća – NEDJELJA CARITASA, sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.
_
NOVA UPRAVA HRVATSKE KAPUCINSKE PROVINCIJE:
Nakon savjetovanja s doživotno zavjetovanom braćom naše Hrvatske kapucinske provincije generalni ministar Reda, fra Roberto Genuin, zbog pandemije Covida-19 i nemogućnosti održavanja redovitog izbornog kapitula, je 3. prosinca imenovao je novu upravu naše Provincije: za provincijalnog ministra fra Juru Šimića, za provincijalnog vikara: fra Miju Šarčevića; te za savjetnike fra Dejana Lecića, fra Branka Lipšu i fra Tomu Ivanka.
Svima imenovanima čestitamo i preporučamo ih u naše molitve!
_
Na izlazu ispred crkve nalazi se štand zajednice Cenacolo koja pomaže mladima zalutalima u svijet ovisnosti da se vrate pravim vrijednostima života. Svi proizvodi ručni su rad njihovih štićenika pa kupnjom činite dobro djelo za rehabilitaciju ovisnika.
_
Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, Malog koncila, Kane i Živog vrela…