3. veljače 2019.

 

Današnja nedjelja prva je u mjesecu, molimo za duhovna zvanja i prikupljamo priloge za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata. Svoj prilog možete staviti u škrabicu označenu „za sjemenište“ kod ulaza u crkvu. Na svakom Vašem daru od srca zahvaljujemo!

Danas  pada i spomen sv. Blaža (Vlaha) pa će nakon sv. misa biti i tradicionalni blagoslov grla za sve koji to žele.

Župni oglasi

Spomeni svetaca i blaženika u ovom tjednu:

PONEDJELJAK: Sv. Josip Leoniški, franjevac-kapucin

UTORAK: Sv. Agata, djevica i mučenica

SRIJEDA: Sv. Petar Krstitelj i Pavao, vijetnamski mučenici

ČETVRTAK: Sv. Koleta iz Corbie, djevica

SUBOTA: Sv. Skolastika, djevica i Bl. Leopold iz Alpandeire, franjevac – kapucin

 

ŽUPNE KATEHEZE:

  • Od ovog ponedjeljka, 4. veljače, započinju biblijske kateheze u našoj župi pod nazivom „Biblijski ponedjeljak“ Predavač je fra Miljenko Vrabec, a upoznavat ćemo i tumačiti Božju Riječ Staroga i Novoga Zavjeta. Želite li više razumjeti Božju Riječ i po njoj živjeti, za kateheze se možete upisati u sakristiji. Kateheze će biti svakog ponedjeljka u 20:00 sati.
  • Župni vjeronauk za prvopričesnike je po redovitom rasporedu u srijedu.
  • Župni vjeronauk za krizmanike nastavlja se od ovog tjedna u utorak i četvrtak po redovitom rasporedu!
  • Susret franjevačke mladeži je u utorak u 20:15 sati, a susret Franjevačkog svjetovnog reda od ovog tjedna pa nadalje biti će redovito ČETVRTKOM U 20:15 SATI!

NOVOSTI U ŽUPNOJ KATEHEZI:

  • Za sve učenike osnovne škole od 4. do 7. razreda uvodimo subotnje katehetske susrete „Glasnici Velikoga Kralja“. Kroz kreativne radionice, igru, pjesmu i kateheze uvodit ćemo djecu u bolje poznavanje vjere i vjerski život, susrete će voditi mladi animatori, a održavat će se u velikoj dvorani našeg samostana svake druge subote u 16:00 sati. Svoju djecu još možete ubilježiti u sakristiji.
  • Prvi susret za djecu biti će u subotu, 16. veljače u 16:00 sati!

Sljedeća nedjelja je 5. nedjelja kroz godinu, Sv. mise su po redovitom rasporedu

Uz svjetski dan bolesnika naše medicinske sestre organiziraju akciju besplatne kontrole krvnog tlaka i šećera sljedeće nedjelje poslije svih sv. misa u vjeronaučnoj dvorani!.

 

SVE BRAČNE PAROVE KOJI KROZ OVU KALENDARSKU GODINU SLAVE NEKU OD OBLJETNICA BRAKA (10, 20, 25, 30, 40, 50, 60) pozivamo da se u sakristiji upišu za proslavu bračnih jubileja koja će zajednička biti na nedjelju bračnih jubileja, 17. veljače, pod župnom sv. misom u 11:00 sati!

 

Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, glasnika sv. Leopolda Mandića i ostali tisak kojeg možete naći na stoliću za tisak na ulazu crkve.