27. siječnja 2019.

 

U subotu, 2. veljače, je blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu ili Svijećnica. Sv. Mise su u 7,30 i 19,00 sati. Kod jutarnje i večernje sv. mise je blagoslov svijeća pa ih ponesite sa sobom!

Župni oglasi

Spomeni svetaca i blaženika u ovom tjednu:

PONEDJELJAK: Sv. Toma Akvinski, prezbiter i crkveni naučitelj

SRIJEDA: Sv. Hijacinta Marescotti, djevica

ČETVRTAK: Sv. Ivan don Bosco, prezbiter, utemeljitelj reda Salezijanaca

SUBOTA: PRIKAZANJE GOSPODINOVO – SVIJEĆNICA – BLAGDAN

Sv. Mise su u 7,30 i 19,00 sati. Kod jutarnje i večernje sv. mise je blagoslov svijeća, pa ponesite svijeće!

 

ŽUPNE KATEHEZE:

  • Župni vjeronauk za prvopričesnike je redovito srijedom, a župni vjeronauk za krizmanike nastavlja se od 5. veljače!
  • Susreti franjevačkog svjetovnog reda i franjevačke mladeži su u utorak i srijedu u 20:15 sati!

 

NOVOSTI U ŽUPNOJ KATEHEZI:

  • Od 4. veljače uvodimo biblijske kateheze u našoj župi pod nazivom „Biblijski ponedjeljak“ Predavač je fra Miljenko Vrabec, a upoznavat ćemo i tumačiti Božju Riječ Staroga i Novoga Zavjeta. Želite li više razumjeti Božju Riječ i po njoj živjeti, za kateheze se možete upisati u sakristiji. Kateheze će biti svakog ponedjeljka u 20:00 sati.
  • Za sve učenike osnovne škole od 4. do 7. razreda uvodimo subotnje katehetske susrete „Glasnici Velikoga Kralja“. Kroz kreativne radionice, igru, pjesmu i kateheze uvodit ćemo djecu u bolje poznavanje vjere i vjerski život, susrete će voditi mladi animatori, a održavat će se u velikoj dvorani našeg samostana svake druge subote u 16:00 sati s početkom mjeseca veljače. Svoju djecu možete ubilježiti u sakristiji.
  • Roditeljski sastanak za sve roditelje djece zainteresirane za pohađanje susreta Glasnika Velikog kralja biti će u petak, 1. veljače, u 20:00 sati!

 

Zaručnički tečaj u našoj župi održava se od ovog ponedjeljka, 28. siječnja do 1. veljače.

Ovaj petak je prvi u mjesecu pa ćemo poći u posjet bolesnicima po obiteljima u župi.

 

Sljedeća nedjelja je 4. nedjelja kroz godinu, prva je u mjesecu, kada molimo za duhovna zvanja i prikupljamo priloge za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata.

Na sljedeću nedjelju pada i spomen sv. Blaža (Vlaha) pa će nakon sv. misa biti i tradicionalan blagoslov grla.

 

Karitativni susret i dobrotvorni koncert kojeg organiziraju bratstva Franjevačke mladeži biti će sljedeće nedjelje, 3. veljače, u franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška) u 20:00 sati! Sve Vas toplo pozivamo! Koncertom će se prikupljati sredstva za obnovu kuće obitelji čija je kuća u Retkovcu ovog Božića potpuno izgorjela u požaru.

 

Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, glasnika sv. Leopolda Mandića i ostali tisak kojeg možete naći na stoliću za tisak na ulazu crkve.

U sakristiji još možete nabaviti zidne kalendare za ovu 2019. godinu.