20. siječnja 2019.

 

Završilo je božićno vrijeme i ušli smo u vrijeme kroz crkvenu godinu C. Ovaj prvi dio vremena kroz godinu trajat će idućih 8 tjedana, sve do 6. ožujka, kada je čista srijeda i početak korizmenog vremena.

Župni oglasi

Spomeni svetaca i blaženika u ovom tjednu:

PONEDJELJAK: Sv. Agneza, djevica i mučenica

UTORAK: Sv. Vinko, đakon i mučenik

ČETVRTAK: Sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj

PETAK: OBRAĆENJE SV. PAVLA APOSTOLA – blagdan

SUBOTA: Sv. Timotej i Tit, biskupi

 

MOLITVENA OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA:

Nalazimo se u molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana koja traje do petka, 25. siječnja – blagdana obraćenja sv. Pavla Apostola:

  • Euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana u našoj župi biti će u srijedu, 23. siječnja u 19:00 sati kojeg će predvoditi mons. Zlatko Koren – sve vas pozivamo!
  • Prikazivanje igranog filma „Pavao Apostol Kristov“ biti će u petak, 25. siječnja, na blagdan obraćenja Sv. Pavla apostola, na kraju molitvene osmine, u velikoj dvorani našeg samostana u 20:00 sati. (Riječ je o filmu koji je prošle 2018. godine bio hit u europskim kinima, a u našim kinima nije uopće prikazan – pa vas pozivamo u petak na svojevrsnu hrvatsku premijeru u našem samostanu! )

 

ŽUPNE KATEHEZE:

  • Župni vjeronauk za prvopričesnike je redovito srijedom, a župni vjeronauk za krizmanike nastavlja se od 5. veljače!
  • Susreti franjevačkog svjetovnog reda i franjevačke mladeži u ovom tjednu su zajednički u utorak i srijedu u 20:15 sati!

 

NOVOSTI U ŽUPNOJ KATEHEZI:

  • Od 4. veljače uvodimo biblijske kateheze u našoj župi pod nazivom „Biblijski ponedjeljak“ Predavač je fra Miljenko Vrabec, a upoznavat ćemo i tumačiti Božju Riječ Staroga i Novoga Zavjeta. Želite li više razumjeti Božju Riječ i po njoj živjeti, za kateheze se možete upisati već od danas u sakristiji. Kateheze će biti svakog ponedjeljka u 20:00 sati.
  • Za sve učenike osnovne škole od 4. do 7. razreda uvodimo subotnje katehetske susrete „Glasnici Velikoga Kralja“. Kroz kreativne radionice, igru, pjesmu i kateheze uvodit ćemo djecu u bolje poznavanje vjere i vjerski život, susrete će voditi mladi animatori, a održavat će se u velikoj dvorani našeg samostana svake druge subote u 16:00 sati s početkom mjeseca veljače. Svoju djecu možete ubilježiti od danas u sakristiji.

 

Zaručnički tečaj u našoj župi održava se od 28. siječnja do 1. veljače.

 

Sljedeća nedjelja je 3. nedjelja kroz godinu. Sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, glasnika sv. Leopolda Mandića i ostali tisak kojeg možete naći na stoliću za tisak na ulazu crkve.

U sakristiji još možete nabaviti zidne kalendare za ovu 2019. godinu.