Današnja nedjelja je ujedno i dan sjećanja na sve nevine žrtve grada Vukovara. Molimo i za mir u Domovini i svijetu da se takva strahota više nikada ne ponovi…

Današnja nedjelja je ujedno i Papinski Svjetski dan siromaha ove godine nas Papa poziva da na današnji dan provedemo u djelo riječi iz Psalma 22: „Siromasi će jesti i nasititi se“, tj. da pozovemo siromahe za svoj stol…
Kod ulaza u crkvu, naši volonteri Caritasa, framaši i braća i sestre iz OFSa prikupljaju namirnice za siromahe koji se prehranjuju u pučkoj kuhinji Milosrdnih sestara Majke Tereze… Na svakom vašem daru unaprijed zahvaljujemo!

Spomendani svetaca i blaženika u ovom tjednu

PONEDJELJAK: Sv. Janja Asiška, klarisa

UTORAK: Bl. Paškal Fortuno i njegova braća, franjevci, mučenici

SRIJEDA: Prikazanje Blažene Djevice Marije

ČETVRTAK: Sv. Cecilija, djevica i mučenica – zaštitnica crkvenih glazbenika i pjevača

SUBOTA: Sv. Andrija Dung-Lac i 117 vijetnamskih mučenika

 

U četvrtak, na spomendan sv. Cecilije, pozivamo vas osobito na večernju sv. misu, jer naši župni zborovi slave blagdan svoje zaštitnice.

Župni vjeronauk i kateheze
  • Za prvopričesnike je vjeronauk u srijedu, a za krizmanike u utorak i četvrtak po redovitom rasporedu, zajednički susret naših bratstava Frame i OFS-a je u srijedu u 20:30 sati.

Najave, preporuke i pozivi

 

Sljedeća nedjelja je 34. nedjelja kroz godinu, posljednja nedjelja u ovoj liturgijskoj godini – NEDJELJA KRISTA KRALJA. Sv. Mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

 

Ove i sljedeće nedjelje naši volonteri župnog Caritasa na ulazu u crkvu prodaju adventske vjenčiće koji su njihov ručni rad. Sav prihod od prodaje ide za siromašne obitelji naših župljana o kojima se brine naš župni Caritas.

 

Mješoviti pjevački zbor „Janjevo“ poziva sve zainteresirane na proslavu 120. obljetnice zbora sljedeće nedjelje u franjevačkoj crkvi, u Aveniji Gojka Šuška u Dubravi, u 18:00 sati, sv. misu proslave predvodi fra Svetozar Kraljević, nakon sv. mise proslava će se nastaviti u dvorani Vinex u Oporovečkoj ulici.

 

Preporučamo uzmite vjerski tisak, osobito novi broj „Glasa Koncila“