Župni oglasi

23. 5. 2021.
_
SPOMENDANI I BLAGDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOME TJEDNU:
PONEDJELJAK: Bl. Djevica Marija – Majka Crkve – svečano se slavi u našoj susjednoj župi u Trnovčici, svečana sv. misa blagdana je u 19:00 sati koju predvodi dekan, fra Branko Lipša
SRIJEDA: Sv. Filip Neri, prezbiter
_
PRVOPRIČESNICI:
U subotu 22. svibnja, je 88 naših ovogodišnjih prvopričesnika po prvi puta pristupilo Stolu Gospodnjem:
• U ovom tjednu u vrijeme kada redovno imaju župni vjeronauk (u utorak i srijedu) trebaju vratiti prvopričesničke haljine, a u sljedećem tjednu također u vrijeme župnog vjeronauka primit će fotografije i uspomene s Prve Pričesti.
_
HOD ZA ŽIVOT:
U SUBOTU, 29. svibnja, u Zagrebu će se održati „Hod za život“, Taj Hod kao plod građanske inicijative koja je okupila brojne laike iz raznih udruga i pokreta, nastoji promicati vrijednost otajstva ljudskog života te njegova čuvanja od začeća do naravne smrti, s posebnom osjetljivošću za začetu i još nerođenu djecu, za majke, obitelji, starije i bolesne u hrvatskom društvu. Okupljanje je sljedeće subote na Trgu Republike Hrvatske (kod Hrvatskog narodnog kazališta) u 10:00 sati. Hod će potom ići ulicama grada.
Molimo na ulazu naše crkve uzmite majice za hod, povedite svoje obitelji i prijatelje na hod ili se prijavite za volontiranje u organizaciji hoda.
_
SVIBANJSKA MARIJANSKA POBOŽNOST:
Kroz cijeli ovaj mjesec svibanj pred špiljom Gospe Lurdske ispred naše crkve svaku večer u 21:00 sat molimo krunicu. Molimo za prestanak pandemije, vračanje normalnih ekonomskih i zdravstvenih uvjeta života i na poseban način za uspješan drugi krug naših gradskih izbora i pobjedu moralnih, društvenih i nacionalnih vrijednosti! Pridružite nam se!
_
Sljedeća nedjelja je SVETKOVINA PRESVETOG TROJSTVA, sv. Mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.
_
Sljedeće nedjelje je i Dan Državnosti i drugi krug izbora za gradonačelnika, pozivamo vas da u što većem broju izađete na izbore i glasate po svojoj moralnoj i kršćanskoj savjesti!