12. svibnja proslavili smo župnu svetkovinu sv. Leopoda Bogdana Mandića. Dekanatsku sv. misu u 11:00 sati uz koncelebraciju svećenika našeg Remetskog dekanata predslavio je br. Antonio Čirko OCD, upravitelj marijanskog svetišta u Remetama, a središnje euharistijsko slavlje u 19:00 sati predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

U svojoj nadahnutoj propovijedi istaknuo je ulogu sv. Leopolda kao graditelja kršćanskog jedinstva među kršćanima Istoka i Zapada ali između Boga i ljudi, oba zajedništva koja su nam uvijek, a osobito u ovim našim vremenima njegovim zagovorom itekako potrebna.
Ovom svetkovinom obilježena je i 20-ta obljetnica osnutka župe, o čemu je na kraju govorio župnik fra Miljenko Vrabec, napomenuvši da je ova župna zajednica rasla još od 1941. godine iz matične župe sv. Mihaela Arkanđela, a napose od 1962. godine kada je u ovom dijelu te župe prije izgradnje sadašnje crkve bila izgrađena i blagoslovljena kapela sv. Leopoda Mandića, te zahvalivši Bogu i svim župljanima koji su ovu župnu zajednicu kao živu Crkvu sastavljenu od vjernika koji su ovamo doselivši iz Janjeva, Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Dalmacije, Slavonije, Hrvatskog zagorja i Međimurja, a u posljednje vrijeme i nekih zemalja Europe, izgrađivali u jednoj zajedničkoj vjeri u Krista Gospodina svih ovih godina.
Na prostoru ove župe događali su se mnogi povijesni događaji i gradile mnoge povijesne ideje, među kojima je i pokretanje izdavačke kuće Kršćanske sadašnjosti i Glasa Koncila zalaganjem poznatog teologa, kapucina, fra Tomislava Janka Šagi-Bunića koji je boravio i služio Bogu i ljudima upravo u spomenutoj kapeli sv. Leopolda Mandića i ostalih suradnika.
U svim sv. Misama blagdana sudjelovao je lijep broj vjernika, župljana i hodočasnika iz drugih gradskih župa.
Zahvalni Bogu molimo neka nas sve prati zagovor sv. Leopoda Mandića! 🙏