Župni oglasi

OVOM NEDJELJOM CVJETNICE ZAPOČINJEMO VELIKI TJEDAN – tjedan Muke Gospodnje.

Blagoslov maslinovih grančica biti će kod svih sv. Misa, a župna sv. Misa u 11:00 sati i blagoslov grančica biti će na otvorenom (kod kipa sv. Franje – ukoliko dopuste vremenske prilike). Kupnjom grančice na štandu našeg župnog Caritasa pomažete naše siromašne župljane!
_
PONEDJELJAK, 29. ožujka:
• od 9:00 do 12:00 sati poći ćemo u posjet i preduskrsnu ispovijed bolesnika po obiteljima u župi. Molimo vas da nam vaše bolesne i nemoćne osobe prijavite u sakristiji.
_
UTORAK, 30. ožujka:
u 18:30 sati je posljednji korizmeni križni put – predvode ga članovi Franjevačkog svjetovnog reda naše župe, molimo za naše obitelji.
_
VAZMENO TRODNEVLJE od 1. do 3. travnja slavit ćemo u skladu sa epidemiološkim preporukama, te vas molimo da ih se pridržavate: neke od sv. Misa prema vremenskim prilikama slavit ćemo na otvorenom, obvezno je nošenje maski i održavanje fizičke distance u crkvi i na otvorenom, u crkvi na označenim mjestima prema kvadratnom prostoru može biti prisutno maksimalno 180 osoba, te ako vidite da su već popunjena molimo vas da ostanete vani. Mjesta u crkvi prepustimo starijim osobama koji ne mogu stajati vani! Unaprijed vam zahvaljujemo!
_
VELIKI ČETVRTAK: Dan ustanove Euharistije.
Umjesto jutarnje sv. Mise u 7:30 sati je u crkvi zajednička molitva Časoslova “Službe Riječi” i “Jutarnje”. Pozivamo vas na ovu jutarnju molitvu svaki dan kroz vazmeno trodnevlje.
*Nakon jutarnje molitve na Veliki četvrtak pozivamo vas – tko god može neka dođe i pomogne u čišćenju i pospremanju crkve za Vazmeno trodnevlje.
* Misa posvete ulja je u susjednoj župi sv. Pape Ivana XXIII. u 10:00 sati.
Navečer u 19:00 sati je sv. Misa Večere Gospodnje. Slavit ćemo je na način da se ove godine ispušta obred pranja nogu apostolima.
• Nakon sv. Mise je klanjanje pred Presvetim („Getsemanska ura“) u crkvi od završetka sv. Mise do 22:00 sata.
_
VELIKI PETAK: spomen Muke Gospodnje
• ujutro u 7:30 sati je molitva Časoslova “Službe Riječi” i “Jutarnje”,
navečer u 19:00 sati su obredi Muke Gospodnje, čitanje Muke po Ivanu i klanjanje križu (samo poklonom, bez ljubljenja križa). Čitava Crkva skuplja novčane priloge za Svetu zemlju i za pomoć progonjenim kršćanima – uključimo se svojim prilogom.
• Zapovijedani je post i nemrs!
_
VELIKA SUBOTA: Vazmeno bdijenje
• ujutro u 7:30 sati je molitva “Službe Riječi” i “Jutarnja”;
Crkva će biti otvorena od 7:30 do 18:00 sati. Prilika je za pohod Isusovu grobu i osobnu molitvu. Crkva se navečer ponovo otvara u 20:00 sati.
U 21:00 sat započinje Vazmeno bdijenje. Obnovit ćemo svoja krsna obećanja, stoga ponesite svijeće (po mogućnosti svoje krsne svijeće!) sa štitnicima.
Nakon bdijenja je blagoslov jela.
_
• Za vrijeme obreda u Vazmenom trodnevlju kao i sv. Misa na Uskrs nećemo ispovijedati.
_
SV. ISPOVIJED ĆE KROZ VELIKI TJEDAN BITI OD UTORKA DO PETKA OD 9:00 do 12:00 i od 16:00 SATI DO VEČERNJE SV. MISE, A NA VELIKU SUBOTU SAMO UJUTRO OD 9:00 DO 12:00 SATI.
_
Sljedeća nedjelja je NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA, Sv. Mise su: 7:30, 9:00, 11:00 i 19:00 sati. Kod jutarnjih sv. Misa bit će blagoslov jela. Na Uskrsni ponedjeljak sv. Mise su također kao i na Uskrs.
Preporučujemo uzmite Glas Koncila i ostali vjerski tisak kod ulaza u crkvu!
Svima Vam želimo blagoslovljene ove dane Velikog tjedna – Muke Gospodnje – koji su pred nama!