10. nedjelja kroz godinu – B

10. lipnja 2018.

Današnja župna sv. Misa u 11:00 sati je ujedno i misa zahvalnica za uspješan završetak školske i vjeronaučne godine. Pod tom sv. Misom biti će primljeni i novi župni ministranti!

Krizmanici 2018

SPOMENDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU:

PONEDJELJAK: Sv. Barnaba, apostol, spomendan

UTORAK: Bl. Florida Cevoli, redovnica, klarisa-kapucinka

SRIJEDA: Sv. Antun Padovanski, prezbiter, franjevac i crkveni naučitelj

PETAK: Sv. Vid, mučenik

SUBOTA: Bl. Anicet Koplin, kapucin, mučenik

NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI:

Pozivamo Vas na Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji kojeg organizira HBK i koji će se održati u Solinu kraj Splita 15. i 16. rujna ove godine.

Cijena je 200 kn po članu obitelji za put, smještaj, hranu i ostalo, što je osigurano u Splitu. Prijaviti se možete u sakristiji i uzeti letak sa svim bitnim informacijama!

Sve informacije možete pogledati i na https://susretobitelji.hr/

VAŽNO! IZBORI ZA NOVO ŽUPNO PASTORALNO VIJEĆE:

Od prošle nedjelje započeli smo primanje kandidatura za izbor župnoga pastoralnog vijeća! Župno pastoralno vijeće je zajednica zauzetih župljana koji uz župnika i gvardijana pomažu i savjetuju u životu župe u raznim pastoralnim aktivnostima, organiziranju blagdana, župnih događanja, hodočašća itd, uz župnika i gvardijana čine ga predsjednici raznih župnih skupina: župnog zbora, vjeroučitelja, Franjevačkog svjetovnog reda, Franjevačke mladeži, župnih suradnika, molitvenih zajednica, te 8 zauzetih župljana koji predstavljaju sve vjernike u župi i biraju se na izborima. Molimo uzmite listiće za kandidaturu kod ulaza u crkvu, ispunite ih i predajte u župni ured ili sakristiju do sljedeće nedjelje! Do sredine ovog mjeseca skupljamo kandidature, ukoliko skupimo dovoljan broj kandidata, predstavljanje kandidata te izbori biti će 1. srpnja!

FRAMAŠKI HOD:

Naši framaši ovog ljeta idu na hodočašće u Asiz. U tu svrhu na ulazu crkve prodaju nabožne predmete posvećene sv. Leopoldu. Sav prihod od prodaje ide za financiranje njihova puta na franjevački hod u Hrvatskoj i Asiz, pa vas molimo pomozite im svojom kupnjom ovih predmeta kako bi mogli ostvariti ovo vrijedno duhovno hodočašće!

Sljedeća nedjelja je 11. Nedjelja kroz godinu, sv. Mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

Preporučamo vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila!