OBAVIJESTI O ODRŽAVANJU LITURGIJSKIH SLAVLJA U DOŠAŠĆU PREMA NOVIM EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA:
1. NEDJELJA DOŠAŠĆA -29. 11. 2020.

Župni oglasi

Današnjom nedjeljom započinje nova liturgijska godina B i vrijeme adventa – došašća – vrijeme pokore i radosnog iščekivanja rođenja Gospodinova.
_
SPOMENDANI SVETACA I BLAŽENIKA U 1. TJEDNU DOŠAŠĆA:
PONEDJELJAK: Sv. Andrija, apostol, blagdan
ČETVRTAK: Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter

SUBOTA: Sv. Barbara, djevica i mučenica

Kroz cijelo vrijeme došašća će kroz radne dane jutarnje sv. mise biti: MISA ZORNICA u 6,00 sati; u 7:30 – jutarnja, a večernja sv. misa je u 19:00 sati.
Nedjeljom su sv. mise u 7:30; 9:00; 11:00; i 19:00 sati. Nedjeljom nema zornice u 6:00 ujutro!
Prije svih sv. misa svaki dan i nedjeljom ispovijedamo.
ODRŽAVANJE LITURGIJSKIH SLAVLJA I KATEHETSKIH SUSRETA U SKLADU S NOVIM EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA KOJE VRIJEDE DO 21. PROSINCA:
Prema novim epidemiološkim mjerama na sv. misi može biti prisutno samo do 25 vjernika!
U dvorištu postoji razglas, pa svi oni koji neće moći stati u crkvu mogu sv. misi prisustvovati na dvorištu uz održavanje razmaka. Sv. mise će trajati do 35min.
• Iz razloga epidemioloških mjera – svečano slavlje blagdana sv. Nikole, koje se trebalo održati sljedeće nedjelje, 6. prosinca, odgađa se za sljedeću godinu.
• Nakon misa zornica neće biti uobičajenog druženja vjernika uz čaj i kavu u samostanskim prostorima.

• Probe župnog zbora, zbora mladih i dječjeg zbora, također ni pjevanje zborova na sv. misama neće se održavati sve dok se mjere ne promjene.

• ŽUPNE KATEHEZE:
Vjeronauk u župi za prvopričesnike i krizmanike, održava se po redovitom rasporedu sve dok se redovno održava i školska nastava. (Ukoliko je nekom od učenika ili cijelih razreda izrečena mjera samoizolacije, jasno je da neće doći ni na župni vjeronauk.)
Susreti Franjevačke mladeži i Franjevačkog svjetovnog reda održavat će se samo u crkvi do 25 osoba ili preko interneta.
Tečaj za zaručnike se u ovom mjesecu neće održavati.
Naš župni Caritas kroz ovo vrijeme otvara bračno i obiteljsko savjetovalište za sve one kojima je to potrebno. Dolazak na savjetovanje potrebno je dogovoriti pozivom na broj koji se nalazi na plakatu u oglasnoj ploči naše crkve.
_
Molimo ove mjere shvatiti ozbiljno i odgovorno, kako bi smo sačuvali jedni druge, osobito starije i one koji moraju raditi i obavljati važne funkcije za društvo. Vrijeme Došašća je ujedno i vrijeme pokore, pa prihvatimo ovo kao malu osobnu žrtvu za Gospodina.

Osobno moliti nitko nam ne brani, stoga će crkva biti otvorena kroz dan od 8:00 do 12:00 i od 16:00 do 20:00 sati za osobnu molitvu pred Presvetim.
_

Sljedeća nedjelja je 2. nedjelja došašća, sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.
_
Na izlazu iz crkve još samo danas možete nabaviti adventske vjenčiće, prihod kojih ide za župni Caritas. Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, Malog koncila, Kane i Živog vrela…