Mise su u na sami blagdan u 7.30; 9,00; 11,00 i 19,00 sati. Dekanatsku misu u 11,00 sati predslavit će vlč. Mario Dukić, a središnje euharistijsko slavlje u 19,00 sati predvodit će biskup Bože RADOŠ.

Proslavi prethodi trodnevna duhovna priprava. Sve mise slave se na otvorenom prostoru uz crkvu i samostan, uz mjere zaštite od virusa.

Ususret blagdanu sv. Leopolda

Samostan i župa sv. Leopolda B. Mandića u Zagrebu, kojom upravljaju fratri kapucini, proslavit će u utorak, 12. svibnja svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika. Mise su u na sami blagdan u 7.30; 9,00; 11,00 i 19,00 sati.

 

Dekanatsku misu u 11,00 sati predslavit će ž. vikar u župi sv. Pavla Apostola u Zagrebu (Retkovec) Mario Dukić, a središnje euharistijsko slavlje blagdana u 19,00 sati predvodit će novi varaždinski biskup mons. Bože RADOŠ.

 

Proslavi prethodi trodnevna duhovna priprava. Sve mise same trodnevnice i kao i na sami blagdan slave se na otvorenom prostoru uz crkvu i samostan. Za sudjelovanje na misi obavezno je pridržavati se uputa zaštite od zaraze COVID-19: nošenje zaštitnih maskica za lice, dezinficiranje ruku, držanje razmaka od dva metra među osobama, primanje pričesti na ruku. Od dolaska se trebaju suzdržati starije osobe (misa je na otvorenom, nema dovoljno mjesta za sjedenje), osobe slabijeg zdravlja i osobe koje boluju od bolesti dišnog i krvožilnog sustava.