9. nedjelja kroz godinu – B

3. lipnja 2018.

Današnja nedjelja prva je u mjesecu, molitvena je za duhovna zvanja i sabirna za odgoj naših svećeničkih i redovničkih kandidata. Svoj prilog možete staviti u škrabicu „za sjemenište“ kod izlaza crkve, na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!

Danas prije župne sv. Mise, u 10.45 sati ispred crkve biti će svečani blagoslov i postavljanje novih crkvenih zvona!

SPOMENDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU:

PONEDJELJAK: Sv. Kvirin, zaštitnik Sisačke i Krčke biskupije

UTORAK: Sv. Bonifacije, biskup i mučenik

Srce Isusovo

PETAK: PRESVETO SRCE ISUSOVO, SVETKOVINA

  • Mise u našoj crkvi su u 7:30 i 19:00, a svečano se slavi u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici (pogledajte plakat u našoj oglasnoj ploči)

SUBOTA: BEZGREŠNO SRCE MARIJINO, spomendan

NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI:

Pozivamo Vas na Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji kojeg organizira HBK i koji će se održati u Solinu kraj Splita 15. i 16. rujna ove godine.
Cijena je 200 kn po članu obitelji za put, smještaj, hranu i ostalo, što je osigurano u Splitu. Prijaviti se možete u sakristiji i uzeti letak sa svim bitnim informacijama!
Sve informacije možete pogledati i na https://susretobitelji.hr/

VAŽNO! IZBORI ZA NOVO ŽUPNO PASTORALNO VIJEĆE:

Od današnje nedjelje započinjemo primanje kandidatura za izbor župnoga pastoralnog vijeća! Župno pastoralno vijeće je zajednica zauzetih župljana koji uz župnika i gvardijana pomažu i savjetuju u životu župe u raznim pastoralnim aktivnostima, organiziranju blagdana, župnih događanja, hodočašća itd, Uz župnika i gvardijana čine ga predsjednici raznih župnih skupina: župnog zbora, vjeroučitelja, Franjevačkoga svjetovnog reda, Franjevačke mladeži, župnih suradnika, molitvenih zajednica, te 8 zauzetih župljana koji predstavljaju sve vjernike u župi i biraju se na izborima. Molimo uzmite listiće za kandidaturu kod ulaza u crkvu, ispunite ih i predajte u župni ured ili sakristiju do sljedeće nedjelje! Do sredine ovog mjeseca skupljamo kandidature, ukoliko skupimo dovoljan broj kandidata, predstavljanje kandidata te izbori biti će 1. srpnja!

U subotu, 9. lipnja, pozivamo Vas na svećeničko ređenje u zagrebačkoj katedrali u 10:00 sati. Uz ostale ređenike, za svećenika će biti zaređen i naš župljanin fra Leopold Palić, koji će u našoj župi imati mladu misu 1. srpnja!

Sljedeća nedjelja je 10. Nedjelja kroz godinu, sv. Mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

MISA ZAHVALNICA ZA USPJEŠAN ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE BITI ĆE SLJEDEĆE NEDJELJE U 11:00 SATI! Pozivamo sve učenike, roditelje, učitelje, vjeroučitelje!

Preporučamo vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila!