“U ponedjeljak je svetkovina Sv. Josipa, zaručnika Bl. D. Marije i zaštitnika naše Domovine. Završetak je to Godine Očeva, svečano se slavi u Karlovcu i u Zagrebu na Trešnjevki (više informacija pogledajte na plakatu vani u oglasnoj ploči). Sv. Mise u našoj crkvi su u 7,00 i 19,00 sati.”

Katehetski susreti u župi:

Župni vjeronauk za prvopričesnike u ovom tjednu je po redovitom rasporedu, kao i susreti Franjevačke mladeži (u utorak) i Franjevačkog svjetovnog reda (u srijedu).

Župnog vjeronauka za krizmanike u ovom tjednu više nema. Umjesto vjeronauka u ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak od 16,00 do 18,00 sati krizmanici trebaju doći na krizmanički ispit (prema rasporedu u kojega su se upisali) i u srijedu na sv. Ispovijed!

Roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih krizmanika biti će ovaj petak, 23. ožujka, u 20,00 sati. Pozivamo roditelje da obavezno dođu jer je sastanak dogovorni za samo slavlje podjeljivanja sv. Krizme.

Devetnica sv. Leopoldu

Ove srijede, 21. ožujka, je druga srijeda velike devetnice od 9 srijeda do blagdana Sv. Leopolda Mandića.

  • U 18.20 je molitva krunice
  • U 18,45 je molitva devetnice i litanija Sv. Leopoldu
  • U 19,00 sati je sveta misa devetnice s prigodnom propovijedi koju predvodi župa Sv. Leopolda Mandića – Voltino naselje (Zagreb) sa župnikom vlč. Željkom Lovrićem

Sve Vas pozivamo stoga u srijedu navečer!

Preduskrsna ispovijed

Sv. Ispovijed:

  • Za djecu osnovne škole, te za krizmanike, je u ovu srijedu 21. ožujka u 10,00 ili 16,00 sati (molimo roditelje potaknite svoju djecu od 4. do 8. razreda na sv. Ispovijed)
  • Za mlade i odrasle je u ovu subotu, 24. ožujka u 19,30 sati
  • Za bolesnike po obiteljima je u ponedjeljak u Velikom tjednu.
    (Molimo Vas kroz ovaj tjedan prijavite u sakristiji svoje bolesne i nemoćne osobe za sv. Ispovijed)

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA – sv. Mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu, kod svih misa će biti blagoslov grančica.

Svečani blagoslov grančica biti će u 11,00 sati na dvorištu ispred crkve (kod kipa sv. Franje), potom svečani ulazak i župna sv. Misa pod kojom se pjeva Muka Gospodina našega Isusa Krista po Marku.

Preporučamo uzmite vjerski tisak kojega možete naći kod ulaza u crkvu.