3. nedjelja kroz godinu

21. siječnja 2018.

SPOMENDANI SVETACA I BLAŽENIKA:

PONEDJELJAK: Sv. Vinko, đakon i mučenik
SRIJEDA: Sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj
ČETVRTAK: blagdan obračenja Sv. Pavla Apostola
PETAK: Sv. Timotej i Tit, biskupi
SUBOTA: Sv. Anđela Merici, djevica

SVJETSKA MOLITVENA OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA:

  • U sklopu svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana ove nedjelje (danas), 21. siječnja, u 19,00 sati u katoličkoj crkvi Pohoda B. D. Marije na Dolcu (Zagreb), održat će se središnje ekumensko slavlje. Predvoditelj slavlja je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.
  • Molitveni susret i sv. Misa u sklopu molitvene osmine u našoj župi biti će ovaj utorak, 23. siječnja u 19,00 sati. Sv. Misu će predvoditi vlć. Krunoslav Kolar, župni vikar u župi Sesvetska sela. Nakon sv. Mise biti će euharistijsko klanjanje i molitva za jedinstvo kršćana. Sve vas stoga pozivamo u utorak u 19,00 sati! 
    Ujedno je to i naš župni zavjetni dan sv. Pia.
  • Molitvena osmina završava 25. siječnja na blagdan obraćenja sv. Pavla Apostola.

Prstenje

KATEHETSKI SUSRETI U ŽUPI:

Sutra, u ponedjeljak u našoj župi započinje predbračni tečaj za zaručnike.

Susret Franjevačke mladeži je u utorak, u 20.30 sati, a susret bratstva Franjevačkog svjetovnog reda je u srijedu u 20.15 sati.

Župni vjeronauk za prvopričesnike je redovito utorkom prema rasporedu, a vjeronauk za krizmanike i odrasle koji se pripremaju za sakramente nastavljamo od 5. veljače.

TEOLOŠKO-PASTORALNI TJEDAN:

U ovaj utorak, 23. siječnja u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa na Šalati započinje 58. teološko-pastoralni tjedan.  Tema ovogodišnjeg tjedna je: “Unutarcrkveni dijalog, suradnja i suodgovornost” osobito u odnosu svećenika i vjernika, župnika i pastoralnih djelatnika i vjeroučitelja. Raspored predavanja možete naći vani na plakatu i na internetu. Preporučamo.

Sljedeća nedjelja je 4.  nedjelja kroz godinu, sv. Mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

Preporučamo uzmite vjerski tisak kojega možete naći kod ulaza u crkvu.