22. nedjelja kroz godinu – B

2. rujna 2018. 

Današnja nedjelja je prva u mjesecu, molitvena je i sabirna za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata, svoj prilog možete dati u škrabicu „za sjemenište“, a na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!

SPOMENDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU:

PONEDJELJAK: Sv. Grgur Veliki, papa i crkveni naučitelj

SRIJEDA: Sv. Majka Terezija iz Kalkute

PETAK: Sv. Marko Križevčanin, prezbiter i mučenik

SUBOTA: ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE – BLAGDAN

Mala Gospa

  • Mise u našoj crkvi su u 7,30 i 19,00 sati.

Uz blagdan Male Gospe, 8. i 9. rujna, održat će se 287. zavjetno hodočašće Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu.

U subotu 8. rujna:

  • u jutarnjim satima kreću pješaci i mladi: iz katedrale u 5,00 sati, iz Čučerja u 10,30 sati, iz Sesveta u 9,00 sati – ili vlakom sa glavnog kolodvora do Zlatar Bistrice, potom pješke do Marije Bistrice – upis mladih za vlak je u sakristiji, cijena je 75 kuna (za vlak i noćenje):
  • u 18,30 je svečana ulazna procesija hodočasnika u svetište, a u 20:00 sati počinje Služba Svjetla – procesija sa svijećama na Kalvariji

U nedjelju, 9. rujna:

  • U jutarnjim satima organizirani dolazak vjernika autobusima ili osobnim vozilima
  • Autobus ispred naše crkve polazi u 7:00 sati – povratak je u 16:00 sati, cijena za autobus je 50 kn, upis putnika i uplata za kartu je u sakristiji.
  • U 9,00 sati je na Mariji Bistrici zajednička pobožnost Križnog Puta, u 11,30 je misa na otvorenom koju predvodi kardinal Josip Bozanić.

U ponedjeljak, 3. rujna, započinje nova školska godina! Svim učenicima i učiteljima želimo sretan povratak u školske klupe i blagoslovljenu i uspješnu novu školsku godinu!

Župni vjeronauk započet ćemo početkom listopada!

  • Sve učenike 8. razreda molimo da se kroz ovaj mjesec dođu u župni ured upisati za župni vjeronauk – pripravu za krizmu!
  • Odrasle osobe koje žele primiti sakramente krštenja, pričesti i krizme također molimo da se kroz ovaj mjesec dođu u župni ured upisati na župnu pripravu za sakramente!

Sljedeća nedjelja je 23. Nedjelja kroz godinu, sv. Mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.