3. 12. 2023.

Trodnevnica za blagdan sv. Nikole počinje u nedjelju 3.12.2023.;
Blagoslov djece, kruha i susret sa sv. Nikolom za djecu je 5.12. u 19 sati;
Na blagdan sv. Nikole, 6.12. svečanu misu u 19 sati predvodi biskup Fabijan Svalina;
Sljedeća nedjelja je 2. nedjelja došašća.

Današnjom nedjeljom započinje nova liturgijska godina i došašće – vrijeme iščekivanja rođenja Gospodinova.

Kroz cijelo vrijeme došašća pozivamo vas na MISE ZORNICE u 6,00 sati (ujutro) svakog dana u tjednu – osim nedjelje! Nakon misa zornica, pozivamo vas na druženje u samostansku dvoranu uz kavu, čaj i samostansku rakiju. Mise zornice počinju od sutra.

U ovome tjednu se pripremamo i slavimo BLAGDAN SV. NIKOLE BISKUPA:

  • Trodnevnica je od nedjelje (3. 12.) do utorka (5.12.) svakoga dana u 19:00 sati koju predvodi župnik.
  • Blagoslov djece,  kruha  i susret sa sv. Nikolom za djecu biti će zadnjeg dana trodnevnice, u utorak 5. prosinca u 19,00 sati, toga dana sveti Nikola će darivati djecu pa slobodno roditelji dođite sa svojom djecom
  • Na blagdan sv. Nikole, u srijedu, 6. prosinca, Sv. Mise su:
    u 6,00, zornica, te svečana koncelebrirana sv. Misa u 19,00 sati koju predvodi i propovijeda mons. Fabijan Svalina, srijemski biskup koadjutor. Večernju Sv. Misu animira pjesmom mješoviti pjevački zbor „Janjevo“.

Prva je nedjelja u mjesecu, molitvena i sabirna za duhovna zvanja, od vaših darova naša braća koji su u odgoju a ima ih 20 se školuju i samim time neometano njihov proces do svećeništva ide redovito. Od srca hvala podršci, darovima i molitvi. Vaš dar možete ostaviti kod naših ministranata na izlazu crkve.

Sljedeća nedjelja je 2. nedjelja došašća, sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.


Svakog četvrtka kroz došašće u našoj crkvi će biti izloženo presveto od 16-19 sati i u tom razdoblju svećenici će biti u crkvi dostupni za ispovijed i duhovni razgovor.

Na glavnom izlazu  crkve možete nabaviti adventske vjenčiće, te ZIDNE kalendare za 2024. godinu. Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, Malog koncila, Kane i Živog vrela…

U ovome tjednu nastavljamo s devetnicom u čast Gospi koja razvezuje čvorove. U 18:20 krunica, litanije i molitve, misa u 19 sati. U petak pod misom u 19 sati svečano ćemo proslaviti Gospinu svetkovinu, nakon mise blagoslov kruha.


Ove nedjelje je otvorenje naše adventske kućice u dvorištu crkve pod nazivom FRADVENT. Iza misa u 9, 11 i 19 sati na našoj kućici moći ćete pronaći šaroliku ponudu gastronomsko-likvidne ponude iz vrela samostanske kuhinje uz dozu framaško-mladenačke poletnosti.

Ove nedjelje će biti u našem dvorištu postavljen adventski vijenac i iza mise u 11 sati zapalit ćemo prvu svijeću.

  • PONEDJELJAK: KATEHEZE ZA MLADE U 20:30 SATI
  • UTORAK: SUSRET FRAME U 20:15 SATI
  • SRIJEDA: ANIMIRANA KRUNICA ZA MLADE ISPRED GOSPINE ŠPILJE U 21 SAT
  • ČETVRTAK: 19:00 SVETA MISA I PRIČEST POD OBJE PRILIKE (TIJELO I KRV KRISTOVA), KLANJANJE PRED PRESVETIM U 19:30 SATI, SUSRET OFS-A U 20:15 sati
  • PETAK:  UPIS U MOLITVENU ZAJEDNICU PADRE PIO U 20:15 SATI, KROZ ADVENT NEMA KLANJANJE KRIŽU, ZBOG RADOSNOG IŠČEKIVANJA GOSPODNJEG DOLASKA