1. prosinca 2019.

 

Kroz cijelo vrijeme došašća pozivamo vas na MISE ZORNICE u 6,00 sati (ujutro) svakog dana u tjednu – osim nedjelje!

Za BLAGDAN SV. NIKOLE BISKUPA trodnevnica je od utorka (3. 12) do četvrtka (5.12.) svakoga dana u 19:00 sati. Blagoslov kruha i susret sa sv. Nikolom za djecu biti će zadnjeg dana trodnevnice, u četvrtak 5. prosinca u 19,00 sati! Na sam blagdan, 6. prosinca, Sv. Mise su: u 6,00, zornica, te svečana koncelebrirana sv. Misa u 19,00 sati koju predvodi i propovijeda mons. Petar Palić, biskup hvarski. Večernju Sv. Misu animira pjesmom mješoviti pjevački zbor „Janjevo“, a ovom prigodom obilježiti će se i 50.-ta godišnjica dječjeg zbora „Bijeli Anđeli“ iz Janjeva.

Župni oglasi

Današnjom nedjeljom započinje nova liturgijska godina A i vrijeme adventa – došašća – vrijeme pokore i radosnog iščekivanja rođenja Gospodinova.

 

Kroz cijelo vrijeme došašća pozivamo vas na MISE ZORNICE u 6,00 sati (ujutro) svakog dana u tjednu – osim nedjelje!

 

U ovome tjednu se pripremamo i slavimo BLAGDAN SV. NIKOLE BISKUPA:

  • Trodnevnica je od utorka (3. 12) do četvrtka (5.12.) svakoga dana u 19:00 sati
  • Blagoslov kruha i susret sa sv. Nikolom za djecu biti će zadnjeg dana trodnevnice, u četvrtak 5. prosinca u 19,00 sati, stoga na tu sv. misu osobito pozivamo roditelje sa malom djecom do 1. razreda osnovne škole!
  • Da bi smo djeci i ove godine omogućili mali slatki dar Sv. Nikole, molimo Vas, na ulazu u crkvu na štandu našeg Caritasa u škrabicu označenu „Za djecu“ priložite svoj novčani doprinos. Unaprijed zahvaljujemo u ime djece koju ćete time razveseliti!
  • Na blagdan sv. Nikole, u petak, 6. prosinca, Sv. Mise su:
    u 6,00, zornica, te svečana koncelebrirana sv. Misa u 19,00 sati koju predvodi i propovijeda mons. Petar Palić, biskup hvarski. Večernju Sv. Misu animira pjesmom mješoviti pjevački zbor „Janjevo“, a ovom prigodom obilježiti će se i 50.-ta godišnjica dječjeg zbora „Bijeli Anđeli“ iz Janjeva.

ŽUPNE KATEHEZE:

  • Vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike, te susreti Frame i OFS-a su po redovitom rasporedu.
  • Susret za djecu od 4. do 8. razreda O. Š. „Glasnici velikoga kralja“ je ove subote, 7. prosinca, u 16:00 sati

 

Sljedeća nedjelja je 2. nedjelja došašća, sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

 

Predstavljanje knjige „Međugorje – prvih sedam dana, istina o ukazanjima“, autora Darka Pavičića, biti će sljedeće nedjelje nakon sv. misa u 11:00 i 19:00 sati. O knjizi će govoriti sam autor, a moći ćete je tom prigodom nabaviti i po promotivnoj cijeni.

 

Na izlazu iz crkve možete adventske vjenčiće, te ZIDNE kalendare za novu, 2020. godinu.

Od tiska preporučamo novi broj Glasa Koncila, Malog koncila, Kane i Živog vrela…

 

Vrijeme došašća je vrijeme kada bi smo osobito trebali misliti na one među nama koji su u potrebi, jedni od tih su štićenici zajednice „Cenacolo“ koji u ovoj zajednici uspješno prolaze program odvikavanja od raznih ovisnosti. Njihov rad ovisi o našoj pomoći, zato nam se sada žele predstaviti (član zajednice „Cenacolo“ dolazi reći par riječi).